Målgruppe: 4.-6. kl.

Fag: kristendom, dansk, historie

Periode: 25. marts kl. 11:00-ca. 12:00 samt kl. 13:00- ca. 14:00 i Sct. Nicolai Kirke Aabenraa (begrænset plads)

Tidsforbrug: 1 time og evt. tid på klassen til forberedelse 

Tilmelding: inden 9. august

 

 

Hårfagers Stemme - En stenalderfortælling om hellige steder

Hårfager kaldte de hende. Det betyder hende med det smukke hår. Hvis de da ikke kaldte hende for jægertøsen. Men det var kun, når de troede, hun ikke hørte dem. Ja, for hun var jo af jægerfolket.

Ildkraft og hans far havde fundet hende grædende inde i en lysning langt inde i skoven. Hun var måske ti vintre gammel. Hun sad på jorden og var i færd med at grave en grav til sin far...

En gribende fortælling om at miste og blive en tålt fremmed. Om at lytte til forfædrenes stemmer i ens drømme. Om at takke guderne for alt dét, som er, og alt dét, vi har. Om kærlighedens hårfagre magi...

Forestillingen handler om den rette måde at dyrke sin tro på og hvordan den enkelte kan blive ekskluderet af fællesskabet, når troen dyrkes forkert. Der er tale om to folk, jægerfolket og bondestenalderfolket, som dyrker forfædrene på hver sin måde. Ved at flytte problematikken helt tilbage til stenalderen, gøres publikum fri af aktuelle fordomme og kan se temaet med friske øjne.

Forestillingen er skrevet med udgangspunkt i arkæolgiske fund fra stenalderen i Hulbjerg Jættestue på Langeland: Et trepaneret kranium, en krukke med forfædreøjne og en hundehjørnetand, der har hængt i en lædersnor som et vedhæng.

Støttet af Kulturministeriet, Kulturregion Fyn, Region Syddanmark, Alfred og Inger Hansens Fond, Skoletjenesten i København og Frederiksberg samt Københavns Kommunes Scenekunstudvalg.

 

Tilmeldte lærere modtager:

  • Kompendie med baggrundsmateriale.
  • Teaterforestilling i kirken.

 

Tilmeld

Årsplan 2019-2020

Læs om alle tilbud i topmenuen eller download årsplanen til udskrift:

Download årsplan